mandag 28. november 2011

min retro drøm

Min lenge etterlengtede og for meg, urealistiske, retro drøm har gått i oppfyllelse! Jeg har alltid ønsket meg et nattbord med to skuffer helt siden teak trenden slo inn for fullt. Jeg siklet på finn.no og trålet alle fretex og bruktbutikker jeg kunne finne i Bergen. NADA.

Jeg slo tanken fra meg og tenkte nei vel, så er det ikke slik at jeg skal være så heldig å få en slik i hus. Og ettersom prisene steg og steg slo jeg tanken langt ut i atmosfæren hvor den kunne sveve uten å forstyrre meg.


Så var det da at turen gikk til Oslo en helg for å feire mannen med noen konsertbilletter han fikk for en stund tilbake til bursdagen sin. Dagen begynte med frokost og ferdigpakkede kofferter og veien til Flesland gikk uten sure miner og bjeffing. Stolte av oss selv smilte vi fornøyd da vi satt på flyet og gledet oss masse til å være turister i min gamle hjemby. Så traff klumpen i magen. Billettene hang fortsatt på tavlen i gangen, og med våre stumper godt plassert på et fly, hva skulle vi gjøre?

Heldigvis har vi verdens snilleste naboer og leiere. De låste seg inn, sendte billettene med ekspress over natten og hele turen var reddet! Puh. Som litt plaster på en dårlig start skulle vi storkose oss så mye vi kunne og kjøpe oss noe riktig fint til oss selv. Mannen fikk gå i nerdebutikk og kjøpte seg en finfin - og stor - yoda figur. Herregud, skal du drasse på den tenkte jeg! Men interiørfrelste er vel ikke noe bedre? Jeg fikk med meg loppebæreren noe motvillig inn på Fretex jeg, sammen med min kjære tante som er ekspert på å finne skatter og ikke minst prute!

Inne i skattekammeret, eller skrotekammeret som mannen så det som, sto min kjære skatt i midten av alt og fullt synlig fra alle vinkler. Jeg løp så fort jeg kunne og håpet at jeg var den eneste som hadde fått øye på den, slo armene rundt den og sa høyt; "Du skal være med meg hjem!!" Og det ble han altså for knappe tre hundrelapper. 
Men, jeg skulle jo fly? Og til dere som har sett den, så er den egentlig veldig liten til å være en "kommode". Så vi skrudde av bena og la den i en sort bag - og den gikk som håndbagasje!! Gjett om jeg var lykkelig.

Og gjett om vi var et interessant par gjennom tollen..
"Neiduskjønner, jeg har bare med meg en kommode oppi her og mannen min har med seg en stor Yoda-figur. Fra Star Wars vet du?"
Det kom fire nyskjerrige tollere bort, og minst to av dem lo høyt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så herlig toll-historie.
Gøy at det ordna seg!

Kine sa...

HAHAHA dere er søte <3

Henriette sa...

Hei! Herlig historie! Hihi.. ;) flott blogg du har!!! Jeg følger deg fjerne videre! Kjempe fin julepynt, fine detaljer. Klem fra Henriette :-)

Fru Samuelsen sa...

Hei på deg! Kjempefint nattbord, hadde jeg også kjøpt med en gang hvis jeg kom over et.

Første gang jeg er innom deg, kommer tilbake!!

Klem Fru Samuelsen