tirsdag 10. januar 2012

i min lille krok
Min egen lille krok begynner sakte, men sikkert å ta form. Jeg har svidd gavekortet jeg fikk av min snille mormor til jul på alt jeg har siklet på den siste tiden - blant annet den überkule Muuto-lampen E27, som jeg har ønsket meg leeenge. Takket være en meget snill og hjelpsom (as)bjørn så virker den også!!

Til og med det fineste jeg har, bortsett fra kaffimannen (som jeg fikk det av!), har fått plass i den lille kroken. Teleskopet mitt står og skinner og jeg kan kikke lengselsfullt bort på det og glede meg til neste gang nattehimmelen er stjerneklar. Jeg er ny i gamet og hva man kaller en amatør-hobby-astronom, men  jeg tripper lett på tå når jeg skal ut å kikke og drar med meg mannen og tjue lag med klær til den mørkeste kroken i nabolaget. Og jeg lærer mer og mer for hver dag og ser mer og mer hvor små og ubetydelige vi er. Eller hvor absolutt lykketreff og perfekte vi er....


(fineste uglen jeg fikk av min mormor til jul. Er den ikke herlig?)


Jeg har ikke sykkel. Jeg har ikke medlemskap i turistforeningen. Jeg har aldri stått på slalom. Ikke har jeg besteget noen særlig krevende fjell heller, jeg tar med meg teleskopet ut i nabolaget, jeg! Det er jo en form for friluftsaktivitet dét., heh.

Jeg vet at i min lille krok er det ikke noe farlig. Her kan jeg være helt megselv og se hva som kommer ut av det. Også kan jeg begrave all den dårlige samvittigheten for at jeg ikke trener nok, ikke får gjort nok, støvsuget nok, kollektivtrafikk, barna i Afrika, slitte hårtupper, og for mye sjokolade -  i store tåkeskyer og galaksesystemer.Vi har besøk i Uglebo om dagen, fra Tigerstaden og Bartebyen, 
hurra hurra!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint du har det!

Nydelig kontorplass og det
bordet likte jeg kjempegodt!

Herlige detaljer :)

KLEM

Gamletingretten sa...

Så fin den lille kroken din var :) Likte så godt pulten din og ikke minst den fine stjernekikkerten din :D Klem fra AM

Katrine Anita sa...

Fin krok du har. Fint å se på stjernehimmen. En av mine tidligere kollegaer er virkelig entusiast og har bygget eget observatorium i hagen. Var gøy å se på stjernene med teleskop, selv om jeg ikke visste helt hva jeg så på. Ønsker deg en magisk dag!

Duse Pasteller sa...

Woe! Så lekkert! Og koselig tekst:)
Håper det snart kommer en skyfri kveld;)
klem